Турнирът в Монте Карло е един от най-старите в света. За първи път е бил проведен през 1897 година. Тенисът тогава е бил спорт за богати хора.

Григор Димитров с бетонирано пето място в ранглистата на ATP

Григор Димитров с бетонирано пето място в ранглистата на ATP

Българинът може само да подобри позицията си след турнира в Монте Карло

Григор Димитров е поставен под №4, но по-правило не играе добре на "домашния" си турнир, защото срещите се провеждат на червени кортове. Той ще дебютира най-вероятно в сряда срещу победителя от мача Паоло Лоренци (Италия) - Пиер-Юг Ербер (Франция).

Наградният фонд е най-нисък измежду деветте "Мастърса" 1000 - 4 872 105 долара. Схемата е за 56 участници и победителят получава 1000 точки. Участието не е задължително, което го прави най-слаб измежду останалите в категорията.

Рафаел Надал ще преследва 11-а титла в княжеството. През 2010 година Надал спечели и трите "Мастърса" на клей - в Монте Карло, в Мадрид и в Рим. През миналата година "Матадора" изпусна само Рим. Една загуба веднага ще го свали от световния кръг, защото има да защитава почти 5 хиляди точки на клей.

Кортовете се намират на много привлекателно място с прекрасна гледка към морето. Предпоставките за тенис на високо ниво са налице.

Снимка 295506