Стефанос Циципас беше изключително щастлив след спечелването на най-голямата титла в кариерата си. Ето какво сподели той по време на награждаването в Лондон:

Стефанос Циципас триумфира в Лондон след епична битка с Доминик Тийм

Стефанос Циципас триумфира в Лондон след епична битка с Доминик Тийм

Повтори постижението на Григор Димитров от 2017 година

"Поздравления за Доминик. Ти си бил вдъхновение не само за мен, но и за други играчи по света, сигурен съм. Също така за хората, които идват да гледат тенис.

Днес изиграхме наистина уникален финал на Централния корт. Мисля, че това прави нашия спорт велик. Всичко опира до това. Ето това е целта на тениса.

Нямам никаква идея как играх толкова добре във втория сет. Мисля, че умът ми бе освободен и не мислех много, което доведе до страхотното ми представяне във втората част, когато пробих два пъти. Не му дадох много опции да играе в този втори сет. За мен беше отличие етап от мача.

За мен беше разочароващо да играя с толкова много нерви, тъй като участвам в такова голямо събитие за първи път. Водех с пробив, но не успях да го удържа. Нещата се решиха в тайбрек и съм толкова успокоен от това уникално представяне и от тази битка, която проведох на корта", каза Стефанос.

"Поздравления за екипа ти", каза Циципас, обръщайки се към Тийм. "Поздравявам ви за невероятния сезон, който направихте. Имате страхотна химия помежду си".

Беше невероятно да имам такава армия зад себе си, докато съм на корта. Дават ми толкова много енергия. Дават ми вяра, че мога да постигна, това, което искам на корта. Бих искал да благодаря на привържениците, които днес с гръцкия флаг ме подкрепяха. Накараха ме да се почувствам като у дома си", завърши шампионът в Лондон.