Трикратният победител в турнири от Големия шлем Стан Вавринка пристигна в София и директно от летището дойде на пресконференция в зала "Арена Армеец".

Програма за четвъртия ден на Sofia Open 2018

Програма за четвъртия ден на Sofia Open 2018

Александър Донски и Александър Лазов ще играят в третата среща на централния корт

Швейцарецът сподели, че не се намира все още в оптимална форма и за него участието на Sofia Open е по-скоро за обиграване след тежката операция на коляното, която му беше направена през лятото на 2017 година.

Вавринка каза, че по-добре отколкото беше на Australian Open, където загуби втория си мач срещу американеца Тенис Сандгрен. Стан е добър приятел с Григор Димитров и приема съперничеството с българина на корта като част от играта. Швейцарецът има информация от хасковлията за страхотната публика, пред която се играят мачовете от софийския турнир. На въпрос, който го подканваше да каже, че е дошъл за крайна победа, той отговори, че ще играе мач за мач.

Вавринка изрази уважение към утрешния си противник Мартин Клижан, с когото е играл преди петсетов мач в Австралия. И двамата се връщат след контузии и очакванията са утре да изиграят зрелищен мач. Клижан има леко предимство, защото това ще бъде четвърта среща за него в турнира, докато швейцарецът ще дебютира.

Журналистите в залата изразиха своята благодарност към швейцарския шампион  за директното му идване от аерогарата.

Снимка 338870

Източник: LAP.bg