Швейцарският носител на 3 титли от "Големия шлем" Стан Вавринка сподели, че не очаква сезонът в ATP тура да бъде подновен преди август. В момента официално заради пандемията, причинена от коронавируса SARS-CoV-2 всички състезания в тениса са спрени 7 юни.

Бразилец е първият тенисист, заразен с коронавируса

Бразилец е първият тенисист, заразен с коронавируса

Тиаго Сейболд Уайлд спечели турнира в Сантиаго през февруари

"Съдейки по ситуацията в момента мисля, че ще бъде трудно турнирите да бъдат възобновени преди август. Може би паузата ще продължи още по-дълго. Обсъдих този въпрос с моите приятели от Тура. Наясно сме, че това е много време. Най-трудна е неяснотата в момента", каза Вавринка пред RTS

Любопитен е фактът, че преди дни същото мнение изрази и испанецът Фелисиано Лопес, според когото тенис преди август няма да има.

"Тенисът не е най-важното нещо в момента. Периодът е изключително труден и единственото, което можем да направим е да не напускаме домовете си. Не трябва да забравяме колко е важно здравето ни.

Опитвам се да поддържам форма. Важно е да продължа да се движа, въпреки че съм си вкъщи. Трябва да правя упражнения. Те са от полза за главата и тялото", сподели швейцарецът.