Според известния телевизионен тенис коментатор и бивш световен №1 Матс Виландер сърбинът Новак Джокович все още не е показал пълните си възможности. Ноле спечели две титли от "Големия шлем" през тази година. Той триумфира на два турнира "Мастърс" 1000, но загуби финала на заключителната надпревара на ATP в Лондон.

"Да, той спечели две титли от Големия шлем тази година, "Уимбълдън" и US Open, но все още не се намира там, където беше преди няколко години", сподели Виландер.

"Мисля, че ще използва този период занапред и може би през следващите 12 месеца ще бъде по-добър, отколкото е бил досега", завърши Матс.

Григор Димитров може да срещне Рафаел Надал в първите дни на януари

Григор Димитров може да срещне Рафаел Надал в първите дни на януари

Много от най-силните тенисисти ще участват на силния турнир в Бризбън


Сънародникът на Виландер Йонас Бьоркман също очкава Джокович да блести в следващита сезони.

"Наистина мисля, че бъдещето е пред него, за да заиграе най-добрия си тенис. Начинът, по който връщаше сервиса на Джон Иснър беше невероятен и ако връщаш така и сервираш от своя страна стабилно, това поставя съперника под огромно напрежение", каза Бьоркман.

Легендата Брад Гилбърт вярва, че доминацията на Джокович ще продължи и през 2019 година.

"Мисля, че го очаква могъща 2019 година. Виждам го как печели Australian Open, а след това вратите са отворени пред втори Джокер Шлем", сподели Гилбърт.

"Джокер Шлем" е наименованието, което самият Джокович даде през 2016 година на серията от спечелването четирите поредни турнири от "Големия шлем". Сърбинът все още не е успял да стори това в рамките на един сезон.