Руската тенисистка Мария Шарапова не възнамерява да спира с професионалния спорт, въпреки честите проблеми с контузии в последно време. Вчера тя беше принудена да се откаже в третия сет при 6:4, 6:7(4), 0:5 в срещата си от първия кръг на "Уимбълдън" срещу французойката Полин Парментие заради нов здравословен проблем.

"Имам тендинит на сухожилието на лявата китка, който напомни за себе си във втория сет. Не обичам да се отказвам и затова опитах да завърша срещата, но болките станаха доста сериозни. Травмата не е лека, но искам да продължа, не искам да се отказвам, защото обичам този спорт", каза 32-годишната Шарапова.

"Най-лесното за мен би било да се отдам на нещо друго и да прекратя страданието. Имам достатъчно възможности да се развивам в други области. Но не смятам, че извън спорта ще се чувствам добре на този етап. Без значение колко сложна е ситуацията, искам да продължа в Тура, защото това е важно за мен", допълни тя.

"Един ден мечтая да създам семейство, да имам деца, но когато това стане, няма да се завърна в професионалния тенис", каза още рускинята. Заради контузиите рускинята, която има пет титли от Големия шлем и общо 39 в кариерата си, се свлече на 80-ото място в световната ранглиста.

Симона Халеп се класира за втория кръг на Уимбълдън

Симона Халеп се класира за втория кръг на Уимбълдън

Изпита леки затруднения срещу Алиаксандра Саснович от Беларус