Световната №1 Симона Халеп ще играе в първия кръг на US Open 2018 с естонката Кая Канепи. Най-големият успех на румънката на Откритото първенство на САЩ е полуфинал през 2015 година. В нейната четвърт на схемата са сестрите Серина и Винъс Уилямс, който могат да се срещнат в третия кръг - 1/16-финал.

Петра Квитова е фаворитка за трофея в Ню Хейвън

Петра Квитова е фаворитка за трофея в Ню Хейвън

Чехкинята се класира за четвъртфинал след труден успех срещу Зарина Дияс

Серина има шест титли в Ню Йорк и ще играе в първия си мач с полякинята Магда Линете. Сестра ѝ Винъс има два трофея - през 2000 и 2001 години и ще дебютира срещу друга бивша шампионка, рускинята Светлана Кузнецова, вдигнала купата през 2004 година.

В тази част на схемата са две тенисистки, които през миналата година оглавиха за кратко ранглистата на WTA - Гарбине Мугуруса и Каролина Плишкова. Испанката Мугуруса падна до №12 и ще трябва да се справя с бойката китайка Шуан Джън. Плишкова е финалистка през 2016 година, но също бележи спад във формата си. Каролина ще играе в първия кръг с представителката на Казахстан Зарина Дияс.

Шампионката от миналата година Слоун Стивънс (САЩ) е под №3 и е във втората четвърт. Тя има за първа съперничка рускинята Евгения Родина. Америкнаката може да срещне в третия кръг двукратната финалистка Виктория Азаренка (Беларус), започваща със словачката Виктория Кузмова.

Каролине Возняцки е финалистка от 2009 и 2014 години. Датчанката е под №2 и започва преследването на първа титла във "Флашинг Медоу" срещу шампионката от 2011 година Саманта Стосър (Австралия). Германката Анжелик Кербер, която преди две години победи Каролина Плишкова на финала стартира срещу дълго отсъствалата от корта рускиня Маргарита Гаспарян.

Мария Шарапова извади късмет и ще играе с квалификантка, а Петра Квитова започва с Янина Викмайер (Белгия).