Робин Хаасе и Матве Миделкооп спечелиха турнира на двойки на Sofia Open 2018. Холандците победиха в равностоен финал на Никола Мектич (Хърватия) и Александер Пея (Австрия) с 5-7, 6-4, 10-4. Mачът продължи 1 час и 13 минути. Така купата ще отпътува за страната на лалетата, където е следващият голям турнир на ATP, този в Ротердам.

Всички резултати на Sofia Open 2018

Всички резултати на Sofia Open 2018

Схемата е за 28 тенисисти, като четирима прескачат първия кръг

Независимо, че почти във всеки гейм имаше възможности за брейк, първият пробив стана в седмата партия. Тогава холандците спечелиха решителната точка след 40-40.

Австрийско-хърватският дует се върна веднага, макар след реализиране на третата брейк точка. Те сервираха страхотно в следващите си два гейма, използвайки заучени комбинации сервис мрежа със завършване по много къс диагонал.

Холандците залагаха повече на игра от задната линия, като Хаасе пусна няколко страхотни минаващи по правата. Но при третите сервиси на Хаасе в сета Мектич и Пея дръпнаха с 0-40 и със страхотен синхрон на мрежата спечелиха първия сет със 7-5 за 35 минути.

Снимка 339579

Източник: LAP.bg

Във втората част отново първия пробив беше за холандците. Тогава се пропука подаването на Мектич и след отличен удар по правата на Хаасе резултатът стана 3-2.

Това се оказа достатъчно за холандците да изравнят сетовете след 6-4 за 29 минути. Последната точка беше завършена зрелищно от Хаасе след много добро тактическо разиграване на Миделкооп.

В решителния дълъг гейм инициативата в начало беше на страната на Мектич и дръпнаха с 4-2. След това холандците бяха безапелационни и след няколко отлични отигравания на Хаасе взеха последните 8 точки в мача.

Снимка 339580

Източник: LAP.bg