Рафаел Надал (Испания) победи Диего Шварцман (Аржентина) 6-4, 7-5, 6-2 и попълни полуфиналното каре на US Open 2019. Мачът беше дълъг за трисетов и продължи 2 часа и 48 минути.

Всички резултати от US Open 2019
Обновена

Всички резултати от US Open 2019

Григор Димитров достигна до 1/2-финал след победи срещу Андреас Сепи, Камил Майхржак, Алекс де Минор и Роджър Федерер и отказване на Борна Чорич

С този си успех Надал се класира за осми пореден полуфинла в Ню Йорк и е абсолютен фаворит за титлата. Той на два пъти дръпваше с по два пробива в първите два сета, но и двата пъти Шварцман успяваше да се върне. Все пак испанецът успяваше в последните геймове отново да реализира решаващи брейкове.

В третата част съпротивата на Диего беше пречупена и Надал спечели 33-ата поредна победа срещу аржентинец, който не се казва Хуан Мартин дел Потро. Рафа има общо 33 успеха и 7 загуби в четвъртфинални срещи от "Големия шлем".

"Диего играе невероятно. Трябваше да дам най-доброто от себе си, за да се класирам за полуфинал", сподели Надал след победата.

Снимка 441440

Източник: GettyImages

Шварцман се съпротивлява много упорито и тръгваше в атака във всеки възможен момент. Надал се стремеше да избута опонента си си възможно най-назад и реализира 35 уинъра.

Така Рафаел Надал ще играе с италианеца Матео Беретини, докато другия мач, който ще определи финалист е - Григор Димитров - Даниил Медведев.