Испанската суперзвезда в мъжкия тенис Рафаел Надал обяви, че няма да участва на предстоящия турнир от Големия шлем "Уимбълдън", както и на Олимпийските игри в Токио. Матадора сподели, че тялото му се нуждае почивка след тежкия сезон на клей.

"Взех решение да не участвам на "Уимбълдън" и Олимпийските игри в Токио през тази година. Не беше лесно, но след като послушах тялото си и обсъдих физическото си състояние с моя екип, смятам, че е правилното решение.

Целта е да удължа максимално кариерата си и да продължа да правя това, което обичам. Искам да се състезавам на най-високо възможно ниво и да се боря за професионалните и личните си цели в конкуренцията на най-добрите играчи.

Фактът, че в програмата има само две седмици разлика между "Ролан Гарос" и "Уимбълдън", не прави добра услуга на тялото ми след винаги тежкия сезон на клей. В последните два месеца положих много усилия, така че решението ми да си взема почивка е с мисъл за бъдещето", сподели Надал в официалния си профил в социалната мрежа Туитър.

Гришо с шанс за Игрите

Гришо с шанс за Игрите

Може да играе в Токио