Рафаел Надал напусна турнира в Лондон. Веднага след драматичната си загуба от Давид Гофен, испанецът съобщи, че няма да играе повече на финалния турнир на АТП:

Григор Димитров победи Доминик Тийм на старта в Лондон

Гришо тръгна към титлата в Лондон с успех над Доминик Тийм!

Пореден зрелищен мач между двамата

"Отказвам се, сезонът приключи. Да, имах задължение към турнира, към града, към себе си. Направих всичко възможно, за да бъда готов за игра. Но не съм готов. Борих се здраво в мача, но знаех, че има голям шанс това да е последната ми среща за годината. Става въпрос за болка. Нямам достатъчно мощ, за да продължа да играя. Опитах се, но честно казано беше чудо, че се задържах толкова близо в резултата", обяви Рафа.

На мястото на Надал ще се играе неговият сънародник Пабло Кареньо Буста. Така в сряда Григор Димитров ще играе в първия мач от 16:00 часа срещу Давид Гофен. Във втория мач от 22:00 часа ще играят Доминик Тийм и Пабло Кареньо Буста.

Регламентът на турнирът е такъв, че Кареньо Буста може да отпадне дори и при две победи. При равенство в броя успехи първият критерий за определяне на по-предно класирания е брой изиграни срещи, Пабло не може да има повече от две.

Григор Димитров ще излезе на корта срещу Пабло Кареньо Буста в петък. Ако българинът победи Гофен, то той вече ще си е осигурил място в съботните полуфинали.

Снимка 310781

Източник: GettyImages