Световният №1 Рафаел Надал обмисля да играе само на "Уимбълдън" 2018 мачове на трева. Испанецът сподели, че ще събере екипа си и ще реши дали да се пусне в "Куинс Клъб" Лондон през следващата седмица.

Рафаел Надал: В третия сет получих схващане в лявата ръка, бях много уплашен

Надал: В третия сет получих схващане в лявата ръка, бях много уплашен

"Беше много влажно и играх срещу труден съперник"

"Имах дълъг и психически много изтощителен сезон на клей, в който изиграх почти всички възможни двубои", каза Матадора, който в последните седмици спечели трофеите в Монте Карло, Барселона, Рим и Париж, а освен това игра и на четвъртфиналите в Мадрид.

След като се прибера у дома ще разговарям с моя екип и ще преценим какво е най-добре за тялото ми. Ще ми бъде приятно да играя на възможно най-много турнири, но преди всичко трябва да видя как ще се чувствам в следващите няколко дни. Промяната от клей към тревни кортове е огромна. В миналото се справях по-бързо, защото бях по-млад и готов да играя ден след ден" - каза "Краля на клея".

През последните две години Надал пропусна "Куинс". През 2016-а той се оплака от контузия в китката, а миналата година послуша лекарите и реши да си почине от многото мачове на клей. Тяхната бройка е с два повече спрямо тези преди 12 месеца, които бяха 25.

Интересно е, че Рафа има победа в Лондон. Това стана през 2008 година. Три седмици по-късно той спечели и единствения си досега "Уимбълдън".