Звездите на световния тенис Рафаел Надал и Симона Халеп заявиха, че не съжаляват за решението си да пропуснат US Open 2020 и да се концентрират върху сезона на клей в Европа.

Надал има девет титли в Рим. Той е поставен под №2 и ще стартира директно във втория кръг срещу полуфиналиста от Ню Йорк Пабло Кареньо Буста. Мачът между двамата испанци ще е първи от края на февруари за "Краля на клея".

"Знам, че имам труден първи съперник, срещу Пабло ще бъде тежко. Но това ще бъде един добър тест за мен. Нетърпелив съм да се завърна в турнирите, но нямам големи очаквания", сподели Надал.

19-кратният шампион от Големия шлем в края на септември ще започне защитата на титлата си на "Ролан Гарос", но изрази своите големи притеснения от нарастващия брой положителни PCR тестове във Франция в последно време.

"Ще видим как ще се развие ситуацията с вируса през следващия няколко седмици. Надявам се всичко да бъде наред. Трябва да бъдем търпеливи и да преценим развитието на положението", каза притеснения испанец.

Симона Халеп е водачка на схемата в дамския турнир Рим. Тя също смята, че е постъпили много правилно, оставайки в Европа.

"Мисля, че решението ми да пропусна Откритото първенство на САЩ беше правилно от здравна гледна точка. Много по-спокойна съм вътрешно, че не пътувах. Имам притеснения от случващото се по света, но в Рим се чувствам сигурна", каза румънката.

В интерес на истината съществени проблеми с коронавируса в Ню Йорк нямаше. Това разбира се, се дължи на перфектната организация и противоепидемиологичните протоколи.

Григор Димитров стартира с победа в Рим

Григор Димитров стартира с победа в Рим

Първата ни ракета надви лесно представителя на домакините Джанлука Магер