Бившата номер 2 в женския тенис Агниешка Радванска възнамерява да започне кариера в набиращия все по-голяма популярност падел, съобщава агенция Ройтерс. Полякинята направи своя дебют в CUPRA FIP Tour в Испания.

Радванска, чийто връх в женския тенис бе второ място на Уимбълдън през 2012, игра на турнира заедно със сънародничката си Марта Домаховска. Двете достигнаха до осминафиналите.

Радванска се оттегли от професионалния тенис през 2018.

"Искам пак да играя на турнири по падел, защото това е спорт, който много харесвам. Той трупа все повече и повече популярност в целия свят", заяви 34-годишната полякиня относно дисциплината падел, в която са включени елементи от тениса и скуоша.

"Хубавото в падела е това, че не ми се налага да планирам цял сезон. Ако графикът ми позволява, то скоро ще се завърна на корта.

"Това е динамичен и интересен спорт. Играя по веднъж или два пъти в седмицата и това е нещо, което съвпада с графика ми като майка. Самият спорт обаче е труден и разликата с тениса е най-вече в ударите.

Като бивша професионалистка, аз искам да удрям всеки път с максимална сила, но това е грешка. Освен това, в падела нямаш почивка и всяка точка е голямо предизвикателство".

Официално: Агнешка Радванска сложи край на кариерата си

Официално: Агнешка Радванска сложи край на кариерата си

Полякинята се оттегля от тениса заради кондиционни проблеми