Александър Лазаров постигна втора победа в квалификациите за Sofia Open и влезе в основната схема. Той се наложи над италианеца Лука Вани със 7-6(6), 3-6, 7-5 за 2 часа и 7 минути.

Всички резултати от Sofia Open 2019

Всички резултати от Sofia Open 2019

Схемата на турнира е за 28 тенисисти с два квалификационни кръга

Българинът започна с отличен сервис гейм, но се разколеба в третата партия и допусна първия пробив  мача. В тези минути Вани имаше предимство и изглеждаше, че лесно ще вземе първия сет.

Снимка 404491

Източник: LAP.bg

Публиката събуди Лазаров, който стана много агресивен и започна да пласира хубави ретури. В осмия гейм българинът доминираше подаването на съперника си, но успя да реализира едва трета си възможност за брейк. Това стана след късно и неуверено извикване на аут от страна на лайнсмена.

Играта се изравни и закономерно се стигна до тайбрек. В него Лазаров направи първия мини брейк за 4-2. След това той стигна до три сетбола. Вани неутрализира със сервис първите два, а българинът сбърка след топка на филето при третия.

Нашето момче не трепна и стигна до четвърта възможност. Италианецът на свой ред сгреши и първият сет беше спечелен от Александър със 7-6(6) за 50 минути.

Снимка 404492

Източник: LAP.bg

Вани се мобилизира и бързо взе първите три гейма от втората част. Италианецът заигра много мощно и нямаше прблеми с трудните ретури на Лазаров. Той направи втори пробив за 5-2.

Лазаров опита обрат. Той върна един брейк и все подаването си на нула. За съжаление Вани успя да вкара първите си сервиси и взе втората част с 6-3 за 35 минути.

Третият сет премина през серия от обрати. Вани поведе бързо с 2-0 и до шестия гейм контролираше играта. Тогава Лазаров отново успя да вкара агресивни ретури и върна пробива, когато мачът изглеждаше приключил.

В деветия гейм Вани отново проби, използзвайки моментно разколебаване на българина. Но никой в залата не искаше Лазаров да загуби този мач.

Снимка 404497

Източник: LAP.bg

Драмата беше пълна, защото Александър трябваше да спасява да два мачбола, когато посреща. Вани загуби първото си подаване и четири последователни разигравания отидоха на сметката на българина.

Лазаров вече беше в подем. Той си осигури минимум тайбрек и стигна до две възможности за спечелване на мача. Още при първата италианецът намери мрежата и публиката в залата избухна.

Лазаров вече е в Топ 500 в ранглистата на ATP със спечелените 12 точки в последните два дни.

Снимка 404490

Източник: LAP.bg