Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков обясни защо 15 юни е ключова дата за тениса и коментира отношенията си с Григор Димитров, макар да не се впусна в конкретика.

"Има три опции за дати, изчакваме да видим как ще се подреди календара, сегашният примерен календар е лудница. Турнирът в София не може да е септември, защото искат да направят сезон на клей преди "Ролан Гарос" и да се проведат "Мастърс"-ите в Мадрид и Рим. Ние правим всичко възможно да се състои Sofia Open, всеки ден си говорим и с притежателите на лиценза. Ние кой знае какви големи спонсори не сме имали, нито пък ВИП ложи. Имали сме добро медийно отразяване и супер публика.

Когато на 15 юни обявят дали ще има US Open, тогава много неща може да се променят.

Григор Димитров с поредното си предизвикателство

Григор Димитров с поредното си предизвикателство

"Надявах се да ви покажа тази тениска на кортовете в Париж, но трябва да бъдем търпеливи"

"Няма нищо недоизказано между федерацията и Григор. Има една ситуация преди 7-8 години, абсолютно лична. Но ние винаги сме били абсолютно точни. Има една случка, свързана с "Хопман къп".

Снимка 476984

Източник: Instagram / grigordimitrov.fans

Тогава може и да съм реагирал неправилно, но аз мисля, че беше правилно. Особено при положение че мой близък човек беше много болен. И оттогава няма нищо, абсолютно нищо. Какви ли не интерпретации няма в пространството", каза Цветков.