Новак Джокович заяви, че е изиграл най-добрите си мачове в Париж през изминалата седмица. Сърбинът спечели 34-ата си "Мастърс" титла и общо пета в Париж.

Джокович грабна пета титла в Париж

Джокович грабна пета титла в Париж

Сърбинът не загуби сет по пътя към титлата

"Страхотен турнир за мен, все пак не загубих сет. Играх много добре, особено в последните три мача. Мислих си го, докато се нижеха кръговете тази седмица. Чувствам се по-добре на корта, по-уверен съм и играя по-добре. Очевидно е, че за Денис това бе първи "Мастърс" финал и е напълно ново усещане. Той се справи добре, а и двамата сервирахме много добре във финала.

Поради някаква причина беше по-лесно да сервираш бързо, може би кортът бе по-бърз, защото имаше повече хора по трибуните и беше по-топло. И двамата сервирахме добре, нямаше много дълги разигравания в мача, затова приключи за само около час. Бях солиден, когато трябваше и направих ранен пробив, който ми беше достатъчен.

Чувствах се отлично, през цялата седмица имах много увереност, но най-вече в последните три дни. Това ми дава голям кураж за предстоящите Финали на АТР. Имам седмица да си почина и да се подготвя за още един страхотен турнир", каза Джокович, който ще се бори с Рафаел Надал за завършване на годината като номер 1 в ранглистата на ATP.