Сръбският тенисист Новак Джокович започна безпроблемно турнира в Дубай. Той победи Малек Джазири с 6:1, 6:2 и продължава победната си серия през 2020-а година, която вече е 14-0.

"Това е много добър начин да започнеш даден турнир. Както казах и на пресконференцията преди началото му, липсваше ми да играя в Дубай. Тук ми харесва, харесвам и вечерните сесии. Днес всичко ми се получи, но имам и какво да подобрявам. Няма как обаче да не съм доволен", каза той.

Бащата на Джокович атакува Федерер

Бащата на Джокович атакува Федерер

"Той завиждаше на Новак от момента, в който той направи пробива си"

Следващият опонент на Ноле е Филип Колшрайбер, срещу когото ще играе за място на четвъртфиналите.

Световният номер едно обаче направи много интересно изказване по адрес на Роджър Федерер, който ще оперира дясното си коляно и ще се завърне чак за сезона на трева.

"Бях изненадан, честно казано. Той ми изглеждаше с физически проблеми по време на нашия полуфинален сблъсък в Австралия, но към онзи момент никой не можеше да каже колко точно е сериозна контузията му. Не обичам да виждам никой в такова положение, да се оперира... случвало ми се е и на мен. Знам, че за лекарите, процедурата е рутинна, но за играчите създава и психологическа драма. Тъжно ми е, че Роджър и Кевин Андерсън се подлагат на такива операции, надявам се скоро да ги видим отново. Роджър си е Роджър, спортът има нужда от него", сподели Джокович.