За поредна година наградният фонд на тенис турнира от "Големия шлем" в Уимбълдън ще бъде увеличен. Тази година той ще бъде около 49 милиона долара (38 милиона паунда), което с повече от 11 процента спрямо миналата година.

Шампионите на сингъл ще прибавят в банковите си сметки по 2.35 милиона паунда, като увеличението е "само" със 100 хиляди. Тенденцията е да се увеличава възнаграждението на отпадащите в първите кръгове. Там  нарастването е с 10%. Участието в първия кръг ще бъде възнаградено с 45 хиляди паунда.

Григор Димитров с пълна програма на трева през тази година

Григор Димитров с пълна програма на трева през тази година

Българинът е потвърдил участието си на турнира в Хертогенбош

Все пак US Open е най-скъпият турнир в момента. Там още преди две години наградният фонд премина психологическата граница от 50 милиона долара. За сравнение на турнирите ATP 250 тенисистите си разпределят общо около 700 хиляди долара.

Българският тенисист Григор Димитров има стил удобен за тревните кортове на "Ол Инглънд Клъб". Наскоро той сподели, че именно там надява да се представи на ниво и мечтата му е един ден да спечели турнира. В момента той в №49 в света и се нуждае от точки, гарантиращи му завръщане сред най-добрите.

От тази година ще бъде сложен край на безкрайните пети сетове на английския турнир. При 12-12 ще се играе тайбрек, който ще определя победителя. Така тридневния маратон на Джон Иснър и Никола Маю последен сет, завършил 70-68 никога не може да бъде повторен.

Снимка 366142

Източник: GettyImages