Топ треньорът по тенис Патрик Муратоглу обясни защо смята, че Новак Джокович продължава да бъде най-добрият тенисист в света, дори на клей и пред Рафаел Надал.

"Ролан Гарос е най-отвореният в последните 10-15 години. Ако Новак Джокович успее да спечели много мачове между старта на клей сезона и Ролан Гарос, то тогава няма да бъде толкова отворен, защото Новак, когато е във върхова форма, дори на клей, мисля, че е най-добрият тенисист в света. Знам, че е странно да го каза предвид броя спечелени титли на Ролан Гарос от Рафа, но ако погледнете статистиката, Новак има много победи над Рафа на клей.

Ако те трябва да се изправят един срещу друг в заключителните етапи на Ролан Гарос тази година, миналогодишният мач ще бъде в главите им на 100%. Рафа ще бъде напрегнат и Новак (Джокович) ще бъде далеч по-агресивен, защото ще е по-уверен, когато излезе срещу Рафа", сподели новият треньор на Симона Халеп.

Адриан Андреев влезе в схемата на квалификациите в Сарасота

Адриан Андреев влезе в схемата на квалификациите в Сарасота

Българинът беше осми в листата на чакащите, но след отказването на девет от заявените играчи той ще се включи в пресявките