Став Вавринка участва в още едно шоу в "Арена Армеец", но отпадна на полуфинал на Sofia Open 2018. Швейцарецът отстъпи пред квалификанта от Босна и Херцеговина, Мирза Башич със 6-7(6), 4-6.

Утре Башич ще играе с победителя от първата среща за деня Мариус Копил от Румъния. Срещата е след 17:10 часа. А Стан ще отпътува за Ротердам, където може да срещне излекувания Григор Димитров.

Прогнозите, че липсата на българсия №1  може да отблъсне публиката не се оправдаха. Повече от 8 хиляди зрители се насладиха на днешните полуфинални срещи.

Всички резултати на Sofia Open 2018

Всички резултати на Sofia Open 2018

Схемата е за 28 тенисисти, като четирима прескачат първия кръг

Мирза Башич не се притесни от именития си съперник и започна срещата със самочувствие. Той импонираше на играта на Вавринка и в не малко случаи успяваше да го надиграе .

Швейцарецът видя, че среща съпротива и му трябваше известно време да влезе в ритъм. Във втория и третия гейм и двамата имаха по една възможност за пробив, която не реализираха. До 6-6 точките за Башич бяха с 4 повече - 35 на 31.

Тайбрекът се превърна в истински трилър. Башич направи мини пробив, но се притесни и изостана с 1-4. Вавринка отговори с двойна грешка за 4-4. Това върна самочувствието на босненеца, който стигна до два сетбола. При тях разиграванията бяха страхливи и по-опитният швейцарец ги взе. И отново Вавринка направи двойна грешка. Публиката подкрепи мощно Башич, който отговори с неспасяем сервис и спечели сета след 8-6 в тайбрека за 55 минути.

Снимка 339508

Източник: LAP.bg

В началото на втория сет Вавринка печелеше по лесно геймовете, докато Башич беше притиснат и едва ги измъкваше. В петата партия швейцарецът взриви трибуните с две страхотни отигравания, стигна до 3 точки за пробив и грешка на босненеца му донесе изглеждащия така важен брейк.

Стан реши да си почине в следващия гейм на Мирза и го даде на нула. Това му изигра лоша шега, защото Башич игра страхотно в следващата партия и успя да върне пробива след 10 разигравания.

Снимка 339506

Източник: LAP.bg

Вавринка се смути и босненецът противно на всички очаквания проби още един път и взриви публиката в "Арена Армеец", която в края на срещата премина на негова страна.

Съдия на стола беше емблематичният французин Рено Лихтенщайн, който ръководи срещата изключително авторитетно.

Стан Вавринка показа тенис от високо ниво в трите си мача в "Арена Армеец". Но доказа също, че коремът е пречка, когато има амбициозен и силен физически съперник.

Снимка 339503

Източник: LAP.bg