Милош Раонич стана първият четвъртфиналист на мъжкия Australian Open 2020. Канадецът се справи в три сета със съпротивата на хърватина Марин Чилич с 6-4, 6-3, 7-5.

Първият сет беше напълно равностоен, като всеки от двамата играчи печелеше своето подаване в първите девет гейма. Решаващ обаче се оказа десетият гейм, в който Раонич успя да пробие в най-подходящия момент, за да измъкне сета с 6-4.

Във втория сет Раонич взе инициативата доста по-рано с брейк във втория гейм. След това канадецът доста спокойно доигра сета, като не даде никакъв шанс на Чилич дори за момент да си помисли, че има шанс да се върне в играта.

Въпреки всичко хърватинът не се предаде и продължи да се бори в третия сет. Той задържа интригата до 5-5, но тогава допусна фаталния пробив. След това на свое подаване Раонич довърши съперника за крайното 7-5.

Раонич отново разчиташе изключително много на бомбения си сервис, като реализира впечатляващите 35 аса, докато Чилич, който също се слави със силен сервис, направи едва 5 директни точки. Освен това Раонич вкара 73% от първите си сервиси и спечели 80% от точките си в тези ситуации.

С този успех 29-годишният канадец от черногорски произход си осигури място на четвъртфинала в Мелбърн, където ще играе във вторни със светвоня №2 Новак Джокович.