Димитър Кузманов определи завършилия за него сезон в професионалния тенис като най-успешният в кариерата му досега.

29-годишният пловдивчанин достигна до рекордното в кариерата си 159-о място в световната ранглиста в края на август, като приключва кампанията на 195-ата позиция.

Кузманов беше на крачка от основната схема на три от четирите турнира от Големия шлем - Откритите първенства на Франция, Великобритания и САЩ, като достигна до последния трети кръг на квалификациите в тях. Той игра финал в сериите "Чалънджър" в Бангулуру (Индия) през февруари, както и още три полуфинала във веригата в Цуг, Познан и Прага.

"Завърши най-успешният сезон за мен и моят екип. Достигане на рекорден ранкинг, достигане в 3-ти квалификационен кръг на 3 турнира от "Големия шлем", победи и в двата мача за националния отбор и завършване в топ 200 на световния тенис за втора поредна година!

Знам, че ми предстои още много работа и много аспекти, които трябва и мога да подобря, затова вече нямам търпение да работя над тях!

Благодаря на моите спонсори, които са зад мен и ми помагат да сбъдвам мечтите си! Благодаря на всички сънародници, които ме подкрепят и са ме подкрепяли през цялата година по целия свят", написа Кузманов в профила си във Фейсбук.

Пьотр Нестеров: Имам свой път, не искам да се сравнявам с никого

Пьотр Нестеров: Имам свой път, не искам да се сравнявам с никого

"Беше страхотно чувство да играя на Sofia Open"