Втората ракета на България Димитър Кузманов спаси един мачбол, но отпадна във втория кръг на турнира по тенис на червени кортове от сериите "Чалънджър" в италианския град Перуджа с награден фонд 44 820 евро. 27-годишният Кузманов загуби от Нерман Фатич (Босна и Херцеговина) с 4:6, 6:7(5) за два часа игра.

Българинът допусна пробив още в първия гейм на мача, с което загуби първия сет. Във втората част Кузманов не успя да се възползва от предимството си и пропусна шанса да прати мача в решаваща трета част. Той два пъти повеждаше с пробив, като втория път успя да го затвърди и при 5:3 сервираше за изравняване на сетовете.

Само че загуби подаването си и се стигна до тайбрек. В него българинът пръв изостана с минипробив, но след това взе две поредни точки при подаване на съперника си и при аванс от 4:3 точки разполагаше с два сервиса. Той не взе нито единия от тях и Фатич направи серия от три поредни точки, стигайки до два мачбола при 6:4. Кузманов спаси първия, но след това веднага загуби подаването си, а с това и срещата.

Кузманов все пак заработи 7 точки за световната ранглиста и 730 евро от наградния фонд.

Виктория Томова приключи участието си в Хамбург

Виктория Томова приключи участието си в Хамбург

Отпадна в първия кръг на турнира от сериите WTA 250