Михаела Цонева елиминира водачката на схемата Габриела Михайлова на четвъртфиналите на Държавното лично първенство по тенис на закрито, провеждащо се зала "София".

Елица Костова срещу Гергана Топалова в първия кръг в Кайро

Елица Костова срещу Гергана Топалова в първия кръг в Кайро

И Петя Аршинкова участва в надпреварата с награден фонд от 25 хиляди долара

Надпреварата се провежда при закрити врата. Така Българската федерация по тенис се сьобразява с предложението на Кризисния щаб за борба с коронавируса, което беше гласувано от Министерски съвет.

Шампионката на България за девойки до 16 години на закрито Михаела Цонева направи обрат и победи с 2-6, 6-2, 6-3 вицешампионката на страната на закрито от 2014 година Габриела Михайлова.

На полуфиналите Цонева ще играе срещу Хюлия Велиева, която се стреми към четвърти финал в надпреварата в последните седем сезона. Третата поставена и държавна шампионка на закрито през 2014 година Велиева се наложи с 6-2, 6-1 над квалификантката Ралица Александрова.

Шампионката на България за девойки до 18 години на закрито Даря Шаламанова, която участва с "уайлд кард", победи с 3-6, 6-4, 6-1 петата в схемата Елена Кралева в повторение на финала на националното първенство за девойки в зала в Бургас от средата на януари. Даря елиминира в първия кръг и втората поставена Стела Пеева с 6:2, 6:1.

За място на финала Шаламанова ще играе срещу Зиновия Ванева. Миналогодишната финалистка и шеста поставена Ванева отстрани драматично с 3-6, 7-5, 7-6(5) държавната шампионка за девойки до 18 години на открито и четвърта в схемата Денислава Глушкова.

Резултати от четвъртфиналите:

№ 7 Михаела Цонева - №1 Габриела Михайлова 2-6, 6-2, 6-3

№ 3 Хюлия Велиева - Ралица Александрова 6-2, 6-1

№6 Зиновия Ванева - № 4 Денислава Глушкова 3-6, 7-5, 7-6(5)

Даря Шаламанова - №5 Елена Кралева 3-6, 6-4, 6-1