Руският тенисист Даниил Медведев заяви, че се е нуждаел от дълго време, за да се възстанови от загубата си от испанеца Рафаел Надал във финала на Откритото първенство на Австралия през минала година. Той обаче обеща да използва натрупания опит, за да достигне още по-високо ниво през 2023 година, пише агенция "Ройтерс".

Надал стигна до титлата в Мелбърн след обрат с 2:6, 6:7(5), 6:4, 6:4, 7:5.

"Чувствах се абсолютно ужасно... Но в живота и в тениса трябва да преодоляваш препятствията, да се опитваш да се поучиш от случващото се, защото не може да промениш миналото", коментира руснакът преди участието си на турнира в Аделаида.

"Имал съм трудни моменти в кариерата си, тежка загуби, знам доста за поредните поражения и винаги съм намирал път да се върна, така че и сега съм убеден, че ще намеря начин да играя на още по-високо ниво. Но наистина този мач не беше лесен за забравяне за известно време. Сега вече гледам към предстоящото Открито първенство на Австралия и искам да се представя по-добре от миналата година. Това е целта", добави Даниил Медведев.

Той заяви, че конкуренцията в мъжкия тенис е по-силна от всякога. "Трудно е защото винаги има някои нови играчи, които напредват. Някои от по-старите може би играят малко по-слабо, но се завръщат... Карлос Алкасар, който е лидер в ранглистата, играе невероятно", каза Медведев.

Надал не казва кога ще се откаже от тениса

Надал не казва кога ще се откаже от тениса

Отхвърли въпросите