Италианецът Матео Беретини елиминира водача на схемата Карен Хачанов в най-зрелищния мач досега на Sofia Open 2019. Двамата играха повече от 2 часа и Беретини се наложи с 6-7(6), 6-3, 6-4. В петък той ще срещне испанеца Фернандо Вердаско или миналогодишния финалист Мариуш Копил (Румъния).

Всички резултати от Sofia Open 2019

Всички резултати от Sofia Open 2019

Схемата на турнира е за 28 тенисисти с два квалификационни кръга

Световният №11 Хачанов имаше предимство в началото и направи първия пробив за 3-1. Руснакът се пропука, когато сервираше за сета и беше пробит при третата възможност за италианеца. Карен все пак стигна до сетбол в следващия гейм, но все пак трябваше да се играе тайбрек.

В решителната партия и двамата грешаха често. В края късметът беше на страната на Хачанов, който взе гейма с 8-6 след 56 минути игра.

Предвижданията, че Беретини ще се предаде не се оправдаха. Той проби след бързи геймове за 4-2. Това оказа достатъчно и сетовете бяха изравнени след 6-3 и ще 32 минути игра.

Снимка 405092

Източник: LAP.bg

Хачанов започна да греши по-често и допусна брейк за 1-2. Руснакът имаше своите възможности в последните партии, но по-точната игра и сервисите измъкнаха Беретини.

Италианецът реализира втория си мачбол след 2 часа и 12 минути за разочарование на феновете, които в по-голямата си част подкрепяха руснака от арменски произход.

Така един от фаворитите за спечелване на Sofia Open 2019 си стегна куфарите след само един мач.

Снимка 405091

Източник: LAP.bg