Марин Чилич стана вторият полуфиналист на Australian Open 2018. Хърватинът се възползва от контузия дясното бедро на Рафаел Надал, който трябваше да се откаже в началото на петия сет.

Григор Димитров загуби от Кайл Едмънд и отпадна от Australian Open

Край на мечтата за нов полуфинал, Гришо отпадна от британеца Едмънд

Българинът предаде инициативата на съперника си и беше надигран

Мачът беше много оспорван и динамичен и продължи почти 4 часа. Резултатът преди отказването на Надал беше 3-6, 6-3, 6-7(5), 6-2, 2-0 за хърватина.

Испанецът започна по-добре и спечели първия сет. В началото на втората част той продължи да доминира, но Чилич успя да пробие и да изравни.

Най-дълъг и оспорван беше третият сет. Той продължи 1 час и 14 минути е се реши след тайбрек. В него Чилич беше по-агресивен, но три негови грешки дадоха сета на Надал.

Още тогава се видяха затруднения в придвижването на Рафа. Чилич се възползва и с два пробива изравни. Надал отново извика физиотерапевт, но след съпротива до 0-2 реши, че няма повече сили да продължи и се предаде.

Снимка 335793

Източник: GettyImages

В четвъртък Марин Чилич ще играе с Кайл Едмънд. Така и в двата днешни четвъртфинала успех постигнаха тенисистите, които не бяха считани за фаворити. В единствения мач досега Чилич победи Едмънд в Шанхай преди три месеца. Пътят за нова титла на Роджър Федерер в Мелбърн е открит.

Снимка 335794

Източник: GettyImages