Фрaнцузойката Кристина Младенович се класира за 1/2-финал на турнира от WTA Premier в Москва (Русия). Тя се наложи над поставената под №2 холандка Кики Бертенс с 6-4, 2-6, 6-1 и сложи край на надеждите на съперничката ѝ за последната квота за финалния турнир на WTA.

Вероника Кудерметова победи Елина Свитолина в Москва

Вероника Кудерметова победи Елина Свитолина в Москва

Кики Бертенс и Белинда Бенчич могат да измъкнат от Серина Уилямс последната квота за финалите на WTA

Мачът премина през обрати, като двете си направиха общо 14 пробива. След стабилен първи сет, спечелен от Младенович с 6-4 и с един брейк, последваха две части, в които нямаше особено значение, коя от двете сервира. Бертенс измъкна втората част с 6-2, но после допусна четири пробива и отстъпи с 1-6.

От своя страна швейцарката Белинда Бенчич запази шансовете си за финалите. Поставената под №3 се наложи над белгийката Кирстен Флипкенс със 7-6(8), 6-1 за 1 час и 37 минути. Бенчич има нужда от победа утре за да изпревари Серина Уилямс за осмото място.

Флипкенс успя да удължи първия сет, след като успя да направи късен пробив за 6-6. На практика мачът се реши в последвалия тайбрек. В него и двете имаха по две възможности да затворят частта и то на собсвен сервис. На края това стори Бенчич и спечели с 10-8.

Това на практика пречупи Флипкенс. Във втората част резултатът набъбна до 5-0 за швейцарката. В крайна сметка белгийката взе само 12 точки в целия сет срещу 27 точки за Белинда.

В другите два четвъртфинала в Москва рускинята Екатерина Александрова играе с чехкинята Каролина Мухова. Последни на корта в Москва ще излязат двете представителки на домакините Анна Калинская и Анастасия Павлюченкова.