Испанският тенисист Рафаел Надал потвърди, че повече няма да играе този сезон заради травма в стъпалото, която го мъчи от доста време, пише БГНЕС.

"Искам да съобщя, че за съжаление трябва да приключа сезон 2021. Честно да си кажа, вече една година страдам заради моя крак и ми е нужно време за възстановяване. След като поговорих с екипа и семейството ми, бе взето това решение. Мисля, че това е добър начин да се опитам да се възстановя след травмата. Това беше една година, в която пропуснах важни за мен турнири като Уимбълдън, Олимпиадата, Откритото първенство на Щатите и много други събития. С оглед на това, че през последната година нямах възможност да тренирам, да се подготвям и съревновавам така, като наистина ми харесва да го правя, стигнах до извода, че ми е нужно време, за да се оправя напълно.

Проведох сезона не така, както всички искахме и дойде време да търсим друг тип лечение, за да се реши този проблем и да имам възможност да продължа кариерата си. Правя всичко възможно, за да върна най-добрата си форма и да продължа да се състезавам, тъй като това наистина ме мотивира. Предварително благодаря за подкрепата, разбирането и вашата любов, които са много важни, особено в сложни времена като сегашното. Обещавам да работя усърдно, за да се опитам да продължа да се наслаждавам на този спорт", каза Надал във видеообръщение в Инстаграм.

Медведев: Видях Григор да страда и да се мъчи

Медведев: Видях Григор да страда и да се мъчи

"Но времето е еднакво за всички"