Многократният държавен шампион за юноши във всички възрастови групи от близкото минало - Кирил Димитров спечели Мастърс-турнира и първото място в крайното класиране на Национална тенис верига 17+ за 2016 г.

Последното за сезона състезание от веригата се проведе на кортовете на ваканционно селище "Санта Марина" в Созопол.

Кирил Димитров отново бе безапелационен по пътя към финала, постигайки две поредни победи с по 4:0 4:0 и отстранявайки Ивелин Колев с 4:1 4:1 на полуфинал. В мача за титлата той надигра в директен сблъсък лидера в ранглистата преди този турнир Милен Димитров с 4:1 4:1.

Решаващ за крайното класиране във веригата и за голямата награда, осигурена от генералния спонсор "ФеърПлей Интернешънъл", обаче се оказа последвалият финал на двойки. До него достигнаха първите поставени Милен Димитров и Никола Димитров срещу Кирил Димитров и Цветан Петров, които след оспорвана борба и красиви разигравания спечелиха с 4:2, 4:2.

Благодарение на това Кирил Димитров измести Милен Димитров от първото място и спечели веригата с актив от 1125 точки, само с 35 точки пред втория. Трети се нареди Никола Димитров с 805 точки, следват Руси Гюров с 695, Йосиф Михайлов с 615, Ивелин Колев с 580, Вадим Чергов с 535, Димитър Ангелов с 495 и т.н.

Национална тенис верига 17+ включваше два турнира във ваканционно селище "Санта Марина" и три на кортовете на СК "Дема" в София през 2016 г. Веригата цели да се създадат условия за изява на бивши и настоящи състезатели, чието ниво на игра и социални ангажименти не им позволяват да се включват редовно и успешно в турнири от държавния и международния календар на БФТ. Право на участие имат тенисисти, без значение дали са бивши или настоящи професионалисти, аматьори, ветерани, треньори и т.н., които са над 17 г., нямат класиране в световната ранглиста на АТР на сингъл и са извън първите 24 в националната ранглиста за мъже единично.