Оттеглянето на Южени Бушар от турнира на червени кортове в Нюрнберг намалиха интереса към него. Той се явява подгряващ преди Ролан Гарос и болшинството силни тенисистки го пренебрегват.

Южени Бушар се разходи до Нюрнберг и се отказа

Южени Бушар се разходи до Нюрнберг и се отказа

Канадката се оправда с контузия

Поставената под №1 Кики Бертенс от Холандия прескочи първия кръг и върви уверено към защита на титлата си от миналата година. Тя победи много лесно представителката на домакините Катарина Герлах с 6:2, 6:1. Играещата с "уайлд карт" Герлах успя да удължи мача до 1 час и 20 минути, но губеше винаги дългите геймове. Бертенс ще играе на осминафинал с друга германка - Аника Бек.

Алисън Риске (САЩ) и Соран Кърстеа (Румъния) са първите четвъртфиналистки в турнира. Риске се справи с белгийката Кирстен Флипкенс с 6-2, 6-2. Кърстеа играе трисетов мач с американката Варавара Лепченко. Румънката се представи на приливи и отливи, но затвори срещата с резултат 6-0,6-7(4), 6-3.

Поставена под №2 е белгийката Янина Викмайер. Тя имаше трудности със заелата мястото на Бушар, Юлия Глушко от Израел. Викмайер се наложи с 6-4, 5-7, 6-0 и ще се срещне във втория кръг с казахстанката Юлия Путинцева.

Янина Викмайер

Източник: GettyImages

Янина Викмайер