Това, което специалистите очакваха е вече факт. Чехкинята Каролина Плишкова ще оглави ранглистата на УТА при следващото ѝ обновяване след завършването на Уимбълдън 2017.

Любимката на Великобритания на полуфинал след епичен успех над Симона Халеп

Великобритания ликува - Йохана Конта е на полуфинал!

Върхът в женския тенис ще бъде окупиран от Каролина Плишкова

Слабата форма на Анжелик Кербер в последните месеци беше поставила под угроза лидерството ѝ. Двете конкурентки за първото място Каролина Плишкова и румънката Симона Халеп на няколко пъти изпуснаха шансове да изпреварят германката.

Но отпадането на Кербер от Гарбине Мугуруса я лиши от възможността да защити 1300-те точки от финала през миналата година и свали точките ѝ на 5975. Плишкова също отпадна рано от Магдалена Рибарикова, но тя не защитаваше почти нищо и вече има 6855 точки.

Снимка 301670

Източник: GettyImages

Вчера Симона Халеп загуби от Джоана Конта и остана с 6670 точки, което я оставя на втора позиция след размяната на местата между Плишкова и Кербер. Конта вече е под №4 и дори може да изпревари Кербер, ако спечели Уимбълдън 2017. Британката има в момента 5110 точки, които могат да достигнат до 6330.

Гарбине Мугуруса е първата полуфиналистка на Уимбълдън

Мугуруса се нуждаеше от 75 минути, за да се класира на полуфинал

Испанката се справи със съпротивата на Светлана Кузнецова

Победа на Уимбълдън може да изкачи Винъс Уилямс до четвърта позиция, а Гарбине Мугуруса до пета. Най-голям прогрес направи Магдалена Рибарикова, участваща на Уимбълдън 2017 с "протектед ранкинг". Тя вече е на 33-та позиция в света, а при краен успех ще се изкачи на 15-то място. Рибарикова има 18 победи и 1 загуба на трева в последните 4 седмици. Магдалена загуби през април на турнир в Истанбул от българката Виктория Томова.

Магдалена Рибарикова

Източник: GettyImages

Магдалена Рибарикова