Чехкинята Каролина Плишкова спечели луд мач срещу Виктория Азаренка (Беларус) и се класира за осминафинал на турнира от категория "Премиер Мандатори" в Мадрид.

Петра Квитова безапелационно на 1/2-финал в Прага

Петра Квитова безапелационно на 1/2-финал в Прага

Левичарката преследва 23-та титла от турнири на WTA

Двубоят премина през серия от обрати, продължи 2 часа и 8 минути и завърши късно след полунощ. Плишкова спечели първия сет с 6-2 след два пробива за 31 минути. Азаренка отговори със същото за 6-1 за 33 минути.

Драмата в третия сет беше пълна. Чехкинята бързо поведе с пробив и 3-0. Тя пропусна две възможности за нов брейк в най-дългия гейм от мача, в който бяха разиграни 22 точки.

Азаренка се спаси и взе подаването на противничката си. До 5-5 двете печелеха бързо сервис геймовете си. Тогава беше изигран отново дълъг гейм, който определи победителката.

Беларускинята имаше четири възможности да пробие, но Плишкова успя да вземе последната 16-а точка. Веднага след това Каролина реализира втория си мачбол за 7-5.

Плишкова ще срещне на осминафинал шампионката от US Open 2017 Слоун Стивънс, елиминирала австралийката Саманта Стосър с 6-1, 6-3.