Испанският тенисист Рафаел Надал се възстановява, след като вчера се подложи на лечение на контузения си ляв крак. 14-кратният шампион на Откритото първенство на Франция ще се опита да бъде готов за началото на предстоящия турнир от Големия шлем в Лондон.

Надал се завърна в дома си в Майорка, по-малко от три седмици преди началото на "Уимбълдън", който стартира на 27 юни.

36-годишният тенисист каза, че кракът му е "спял" заради инжекции по време на победата над Каспер Рууд на финала на "Ролан Гарос" в неделя, която осигури на Надал рекордна 22-а титла от Големия шлем.

След това испанецът отпътува за Барселона, за да започне лечение с "пулсираща радиочестотна стимулация", каза говорител на играча. Тя има за цел да намали болката в нервите. Лечението означава, че нервите около зоната на нараняването на Надал ще бъдат "временно сковани".

"Рафа вече е вкъщи и ще прекара три или четири дни в нормална, поддържаща физическа активност. В зависимост от ефекта от лечението и ако има положителна променя, той по-късно ще се върне към тренировки на корта. Не изключваме да бъде направено второ лечение през следващата седмица", каза говорителят на звездата.

Надал от години страда от проблем в стъпалото си, наречен синдром на Мюлер-Вайс - рядко и дегенеративно състояние, засягащо костите на стъпалата, анализира БТА.