Григор Димитров излиза от позицията си на аутсайдер в днешния сблъсък с Роджър Федерер. Срещата е насрочена за централния корт, защото се очаква Маестрото да спечели 19-та си победа в турнир от Големия шлем в неделя на същото място.

Програма за осмия ден на Уимбълдън 2017

Програма за осмия ден на Уимбълдън 2017

Григор Димитров ще играе на централния корт

Букмейкърите са сигурни, че Федерер ще победи. Коефициентите са 1.14 срещу 5.50 в негова полза. Роджър се очаква да се наложи в три сета, за което заложилите ще умножат по 1.83 сумата.

Победата на Григор в три сета е оценена с коефициент 15. Ако хасковлията победи с 3:1 или 3:2 тогава коефициентът е 13.

Снимка 303316

Източник: GettyImages

Роджър Федерер е единственият топ тенисист срещу когото Димитров няма победа. За последен път те играха на откритото първенство на Австралия през 2016-а, когато швейцарецът спечели с 3:1.

Официалният сайт на АТП все пак дава шанс на българина:

"Битката между двама от най-атрактивните играчи, използващи бекхенд с една ръка, със сигурност ще произведе много страхотни разигравания, които ще забавляват хората на Централния корт. Нито един от двамата не е изгубил сет до този момент в турнира, но Димитров успя да запише по-категорично победи. Българинът е загубил само 12 гейма в последните си осем изиграни сета".

Роджър Федерер има само две загуби от началото на годината. Но той пропусна голяма част от турнирите и целия сезон на клей. И двамата спечелиха досегашните си три мача на Уимбълдън 2017 без да срещнат затруднения.

Мачът е последен на централния корт довечера и като нищо може да не завърши в рамките на днешния ден.

Снимка 303315

Източник: GettyImages