Световната номер 1 в женския тенис Ига Швьонтек е основен фаворит за титлата на турнира от Големия шлем "Ролан Гарос", но полякинята заяви, че се чувства спокойна и няма какво да доказва, докато се подготвя за двуседмичната надпревара.

"По-спокойна съм. Не знам дали има напрежение, защото обикновено то идва преди мач, така че ще видим. Ще ви държа в течение", каза Швьонтек на пресконференция.

"Не се притеснявам, защото имам много точки преднина в ранглистата. Чувствам, че позицията ми е добра, а доста работих за това. Вече доказах на себе си и на другите хора, че мога да бъда на върха. Преди не изпитвах толкова голяма увереност, но тази година се чувствам много по-спокойна", добави полякинята.

Швьонтек стана звезда, след като спечели първата си титла от Големия шлем в Париж през 2020-а и оттогава достигна до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия и до първото място в ранглистата на УТА. 20-годишната полякиня пристига в Париж след невероятна поредица от 28 победи, след като спечели последните си пет турнира - доказателство, че тя напълно заслужава да наследи първото място в световната ранглиста, което беше освободено от оттеглилата се от спорта Ашли Барти (Австралия).

Вики Томова ще играе на Ролан Гарос

Вики Томова ще играе на Ролан Гарос

Като "щастлива губеща"