Хуберт Хуркач надигра Яник Синер със 7-6 (4), 6-4 на финала на първия за годината турнир от сериите Мастърс 1000 в Маями. Срещата продължи около час и 45 минути.

Двубоят между двамата дебютанти на финал от подобна категория започна с пробив за поляка и аванс от 3-0, но италианецът се върна в сета в петия гейм. Нещо повече - 19-годишният тийнейджър направи нов брейк за 6-5, но се пропука, сервирайки за откриващия сет. Стигна се до тайбрек, където Хуркач бе по-убедителен и спечели след 7-4 точки. Втората част стартира великолепно за полския тенисист, който набрал инерция от предишния сет, дръпна с 4-0. Синер обаче върна един от двата брейка, но за повече нямаше сили и така Хуркач ликува с първа титла от сериите Мастърс 1000 в кариерата си.

За Хуркач това бе трета титла в кариерата и втора за годината след тази в Делрей Бийч. Той е в серия от десет поредни победи в южна Флорида. Полякът ще влезе за първи път в топ 20 на мъжкия тенис, като ще се изкачи до рекордното в кариерата си 16-о място. Синер също ще отбележи прогрес до 23-о място в света. Той пропусна да стане най-младият шампион в историята на Маями - на 19 години и седем месеца.