Чан-Пен Хсиех (Тайпе) и Кристофър Рунгкат (Индонезия) се класираха за финала на двойки на Sofia Open 2019. Двамата се наложиха над опитната двойка от Индия, Рохан Бопана и Двидж Шаран със 7-6(3), 6-3 за 1 час и 12 минути. Утрешният финал ще бъде срещу Никола Мектич (Хърватия) - Юрген Мелцер (Австрия).

Всички резултати от турнира на двойки на Sofia Open 2019

Всички резултати от турнира на двойки на Sofia Open 2019

Срещите при дуетите са страхотно шоу за публиката в "Арена Армеец"

Мачът предложи всички прелести на тениса по двойки. И двата дуета са много обиграни и залагат на на бързите развръзки на мрежата. От едната страна беше високият Дивидж Шаран, който покрива огромен периметър. А от другата нисичкия Рунгкат, който се пласира отлично и играе като футболен вратар.

Опитният Бопана първи се пропука и допусна пробив за 1-2. Индийската двойка се мобилизира и успя да направи веднага рибрейк, като успя да пласира хубави ретури на началните удари на Рунгкат.

Снимка 405557

Източник: LAP.bg

С това пробивите в сета свършиха, въпреки, че в края индийците имаха три възможности да сторят в това, В тайбрека двойката от Източна Азия доминираше на мрежата и бързо дръпна с 6-1. Въпреки яростната съпротива на съперниците си, Хсиех и Рунгкат затвориха първата част с 6-3 в тайбрека след 44 минути игра.

Във втората част бързите развръзки, съпроводени от светкавични реакции продължиха да са доминиращи. И когато изглеждаше, че ще се стигне до нов тайбрек, отново сервиса на Бопана се пропука.

Опитният индиец направи двойна грешка и след още две спечелени разигравания Хсиех и Рангкут направиха последния брейк в мача. След това левичарят от Тайпе изпълни характерните си сервиси от ъглите и мачът беше затворен с 6-3.

Снимка 405563

Източник: LAP.bg