Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще бъде част от поредното шоу Ultimate Tennis Showdown, което ще се проведе в германския град Франкфурт от 15-и до 17-и септември. Българинът заменя сред осемте участници руснака Даниил Медведев, който наскоро загуби финала на Откритото първенство на САЩ от Новак Джокович и е отказал участие с мотива, че това са били най-трудните му две седмици на корта във физическо отношение и тялото му се нуждае от почивка.

Григор Димитров си е избрал прякора G-Unit за участието в шоуто, като това е името на рап група, водена от 50 Cent. Това не е непозната територия за Димитров, тъй като той е участвал като титуляр във втория сезон на UTS през 2020 година.

Програмата на турнира предвижда, че през първите два дни ще има 6 мача и всички 8 тенисисти ще бъдат на корта, а за неделя са запазени двата полуфинала и финалът на турнира. Всички мачове се играят под съпровода на музика от най-актуалните диджей.

Останалите участници в турнира са Гаел "La Monf" Монфис, Диего "El Peque" Шварцман, Каспър "The Iceman" Рууд, Андрей "Rublo" Рубльов, Ян Ленард "The Thunder" Щруф, Кристофър "The Rocket" Юбанкс и Беноа "The Rebel" Пер, като всички се явяват с прякорите си.

Предишното издание на UTS е било в Лос Анджелис, а следващото е в началото на декември в Сеул.