Григор Димитров загуби от Феликс Оже-Алиасим (Канада) с 4-6, 4-6 и приключи участието си на турнира на трева от ATP 500 в "Куинс Клъб", Лондон. Мачът се игра с два дни закъснение заради безкрайните дъждове в британската столица.

Българинът беше напълно равностоен, но загуби ключовите четири гейма, които определиха победителят. През останалото време двамата биха неотразими сервиси, като канадецът направи 15 аса.

Григор Димитров - Феликс Оже-Алиасим 4-6, 4-6 и поредна загуба
на живо

Григор Димитров - Феликс Оже-Алиасим 4-6, 4-6 и поредна загуба

Хасковлията е лек фаворит срещу канадския талант

Григор традиционно сервира първи и показа, че началният удар продължава да му е много силно оръжие. Той светкавично взе първите си две партии, в които подава.

Феликс-Оже отговори със същото, но се пропука в четвъртия гейм. Тогава хасковлията успя да пласира ретури и да предизвика разигравания. Тази партия се оказа най-дългата в мача и може би най-важната.

Българският талант стигна до възможност за пробив. Той имаше още ситуации да дръпне с брейк, но Оже-Алиасим се спаси с първите си сервиси, които постоянно влизаха.

Резултати от турнира на трева от ATP 500 в "Куинс Клъб", Лондон

Резултати от турнира на трева от ATP 500 в "Куинс Клъб", Лондон

Григор Димитров има титла от надпреварата, спечелена за втори път от Фелисиано Лопес

В седмия гейм канадецът проби. Той успяваше да връща сервисите и смути Григор. При 30-40 хасковлията направи двойна грешка и предаде гейма.

Тийнейджърът имаше нужда от осем бомбени сервиси, за да спечели първия сет с 6-4 за 38 минути. Последната точка беше с ас №9.

Снимка 430113

Източник: GettyImages

Канадецът е с 10 години по-млад от Димитров, но веднага усети разколебаването на съперника си. В първата партия от втората част Оже-Алиасим направи последния пробив мача. Той успя да пласира три хубави ретура. Междувременно Димитров направи двойна грешка за 15-30 и веднага след това удари топката с рамката на ракетата.

Феликс това и чакаше и направи решаващия уинър след отличен ретур. Психологическото предимство стана изцяло негово.

Следващата партия беше последната от четирите важни в мача. Григор достигна до възможност да върне брейка, но канадецът пласира ас.

До края Оже-Алиасим демонстрира зрелост, характерна за Роджър Федерер. Той спря да играе, когато посреща и се концентрира изцяло върху сервиса си. Малки трудности имаше в осмия гейм, но тогава асовете се появиха, когато трябва.

В последния гейм от мача Димитров се беше предал и Оже-Алиасим реализира втория си мачбол след 1 час и 12 минути. При последната топка хасковлията дори не се опита да я гони.

Снимка 430114

Източник: GettyImages

Така Феликс Оже-Алиасим скоро ще влезе в Топ 20 и довечера ще играе осминафинален мач с австралийския ексцентрик Ник Кириос, който по същото време се справи с испанеца Роберто Кабайес Баена със 7-6(4), 6-3.

Григор Димитров има възможност да участва в още един турнир на трева - в Ийстборн (Великобритания) или в Анталия (Турция). Липсата на игрова практика може би се оказа решаваща, защото канадецът игра миналата седмица финал в Щутгарт.

Иначе след десетина дни започва "Уимбълдън" 2019, където очакванията са традиционно големи.

Снимка 430112

Източник: GettyImages