Григор Димитров загуби единствения си мач на турнира ATP 500 в Пекин и на практика приключи с участията си в Китай. Българинът беше неузнаваем и отстъпи пред руснака Андрей Рубльов с 2-6, 5-7 за 1 час и 15 минути.

Хасковлията изигра най-слабия си двубой след средата на август и имаше малки проблясъци само в средата на втория сет. През останалото време българинът се отбраняваше не много успешно от бекхенд, докато съперникът му се изтегляше за форхенд по целия корт и удряше много мощно.

Григор Димитров - Андрей Рубльов 2-6, 5-7, на живо
на живо

Григор Димитров - Андрей Рубльов 2-6, 5-7, 1/16-финал в Пекин

Двамата откриват турнира от ATP 500 в Пекин

Григор взе първия се сервис гейм и се пропука във втория. Той сбърка бързо две топки, направи двойна грешка и сгреши уинър за да се самопробие за 1-2.

Това даде самочувствие на Рубльов и насоката в целия мача. Руснакът лесно затвърди пробива и доминираше в разиграванията до края на първата част.

Руснакът проби още веднъж неуверения Григор и затвори сета с 6-2 за 33 минути.

Снимка 445223

Източник: GettyImages

Хасковлията започна безобразно втора част и допусна пробив на нула. В тази партия Рубльов спечели едно разиграване с трудно воле. Григор сбърка два пъти и се отчете с двойна грешка.

Руснакът реши, че двубоят е приключил и реши да играе само когато сервира. Това даде шанс на българина, който успя да върне брейка за 3-3. В този гейм Димитров пласира отлични ретури и предизвика грешки на Рубльов, който показа, че губи нерви, когато е притиснат.

Снимка 445220

Източник: GettyImages

Играта се изравни и тайбрекът изглеждаше неизбежен. Но при 5-5 Димитров изигра четвъртия си много слаб сервис гейм, с който предаде мача. Хасковлията направи четири непредизвикани грешки и един ас. За руснакът беше елементарно с два аса да приключи мача със 7-5 за 75 минути.

Точките са 66 на 45 за руснака. Григор взе само 14 точки, когато посреща срещу 28 за Рубльов. Руснакът направи 4 пробива от 5 възможности, а българинът 1 от 4.

Снимка 445224

Източник: GettyImages

На втори сервис статиската на българина е 8 от 29, което е 28%. Същият показател за Рубльов е 12 от 18 равно на 66%. Гришо вкара само 51% от първите си сервиси.

Българинът направи 31 непредизвикани грешки, докато руснакът се отчете с 15. Статистиката е смазваща,

Така Григор Димитров приключи с турнето си в Китай. Освен ако не получи "уайлд кард" за "Мастърс" 1000 в Шанхай. Набраното самочувствие след победата над Роджър Федерер на US Open започна да се изпарява след завръщането на Радек Щепанек.

Снимка 445221

Източник: GettyImages