Григор Димитров е поставен под №2 на турнира от категория ATP 500 в Барселона. Той изгра силни мачове в Монте Карло, но на полуфинала беше спрян от "машината" Рафаел Надал. Сега българинът е твърдо решен да вземе реванш, нещо което може да се случи сам на финала.

Григор Димитров започва в Барселона в сряда

Григор Димитров започва в Барселона в сряда

Българинът почива в първия кръг, чака победителя от мача Ивашка - Симон

Ето какво сподели Григор пред медиите:

"Чувствам се по-добре в сравнение с миналата година по-същото време. През последните години не съм имал сериозни травма или болка и съм в добра форма. Отслабнах с няколко килограма, които вече успях да възстановя. Тренирам усилено и вярвам, че в момента мога да прекарам часове на корта, което е едно от най-позитивните неща.

На въпрос дали може да победи Рафаел Надал или Роджър Федерер Димитров отговори:

"В тениса няма невъзможни неща. Всичко е възможно. Няма значение дали играеш срещу Роджър или Рафа. Ако искаш да станеш най-добрия, трябва да го докажеш. Единственото, което мога да искам от себе си е да работя още по-здраво, да се концентрирам върху моята игра. Не знам как ще се развият нещата отсега нататък, но докато продължавам да работя правилно, всичко ще бъде наред".

С Рафа се познаваме се отлично. Знаем си силните и слабите страни. Трудно е да изненадаш някой като него. Трябва да правиш всичко много добре и да си постоянен, когато си срещу него".

Наслаждавам се на битките с Надал. Знам, че няма да получа нито една лесна точка. Той ме победи в Монте Карло, но сега съм по-добре. Там (в Монте Карло) имах проблеми с рамото, това ми бяха първите двубои на клей. Сега се надявам да получа нова възможност. Тялото ми е на 100% възстановено".

Относно победата си в Лондон Гришо сподели:

"Беше ключов успех, за да успея да докажа на себе си, че мога да печеля големи турнири. Играх добре и спечелих големи двубои. След този триумф имам по-големи мечти и цели".