Григор Димитров разкри, че турнирът на клей в Барселона е специален за него, тъй като записа именно там първото си участие в турнир от сериите на ATP. Хасковлията разказа как всъщност се е стигнало до първото му участие в каталунската столица.

В сряда българинът ще се изправи срещу Федерико Кория в първия си мач от тазгодишното издание на турнира.

"Турнирът в Барселона е много специален за мен. Живях тук доста години и всеки път, когато идвам, винаги се чувствам отлично на корта. Дано тази година също да изиграя добри мачове и да се наслаждавам на играта. В момента искам просто да дам всичко от себе си", заяви Димитров пред Tennis TV.

"Мина доста време оттогава. Мисля, че беше преди 14 години. Помня, че тренирах на корта до мястото, където живеех, когато изведнъж някой дойде и ми каза: "Трябва да тръгваш, защото ти дадоха "уайлд кард" за квалификациите". Веднага си взех нещата и малко след това вече бях на корта. Освен това нерядко тренирам тук, така че имам доста истории, свързани с този турнир.

Израснах на клей и затова смело бих могъл да кажа, че ми харесва да играя на тази настилка. Резултатите ми може би не са толкова постоянни, тъй като съм имал някои много добри, но и някои много лоши, но ситуацията е такава, каквато е".

Нови емоции на клей ни очакват в Барселона

Нови емоции на клей ни очакват в Барселона

Българската звезда Григор Димитров също ще вземе участие в турнира в каталунската столица