Григор Димитров ще участва на всички големи турнири на клей и трева през следващите три месеца. Световният №5 публикува програмата си.

Григор Димитров ще защитава само 200 точки на турнирите на клей

Григор Димитров ще защитава само 200 точки на турнирите на клей

Стилът на българина не е много подходящ за тази настилка

В средата на месеца хасковлията ще участва на "домашния" си "Мастърс" в Монте Карло. След него той ще се премести малко по на запад и ще играе в каталунската столица Барселона. Там надпреварата е от категория ATP 500.

Следват най-важните "Мастърси" на червено - първо в Мадрид, а след това в Рим. В края на май завършва сезона на клей за българина с турнира от Големия шлем Roland Garros.

Програмата на трева включва три състезания. Първо Димитров ще участва в единствения турнир от ATP 250 в Щутгарт от 11 юни, където организаторите много разчитат на него. След това българинът ще замине за Лондон, където първо ще се появи на корта в "Куинс клъб". Там нивото е ATP 500. Димитров вече веднъж спечели тази надпревара и по правило достига поне до полуфинал.

Тревната авантюра традиционно ще приключи в Уимбълдън през юли, където амбициите на Григор са много големи. Най-доброто му постижение там е полуфинал.