Най-добрият български тенисист Григор Димитров възнамерява да участва на започващото на 27 юни Откритото първенство на Великобритания, въпреки че надпреварата няма да носи точки за световната ранглиста.

Организаторите на "Уимбълдън" забраниха участието на състезатели от Русия и Беларус като неутрални спортисти през този сезон заради военната инвазия в Украйна, заради което Асоциацията на професионалните тенисисти (АТП) реши, че на турнира от Големия шлем на трева в Лондон през тази година няма да се присъждат точки заради нарушаването на принципита за развопоставеност на играчите.

Карлос Алкарас с успешен старт на "Ролан Гарос"

Карлос Алкарас с успешен старт на "Ролан Гарос"

Справи се с аржентинец

"Обичам тревата, така че мисля, въпреки ситуацията, ще че участвам. Решението е трудно от която и перспектива да се погледне. За мен специално е трудно...Много играчи в съблекалните говорят, че винаги сме имали равни възможности за изява и подобни неща. Но такива са обстоятелствата в момента", коментира 31-годишният хасковлия.

Димитров стартира успешно на "Ролан Гарос" вчера след категоричен успех над Маркос Хирон с 6:1, 6:1, 6:1.

Така българинът, който е поставен под номер 18, взе реванш за драматичното си ранно отпадането в Париж преди година от същия съперник, когато той се отказа заради контузия при 6:2, 6:4, 5:7, 0:3, след като водеше с два сета и 5:1 гейма в третия и пропусна няколко мачбола.

"За мен това беше мечтан старт, страхотен ден, просто няма какво повече да кажа. Играх срещу него на същия корт преди година, по същото време, в същия ден. Спомените ми не бяха добри. Но се радвам, че всичко този път премина добре. Тялото ми, настройката, чувствах се страхотно. Наслаждавах се на играта, на всяка точка. Бях готов", коментира Димитров, който във втория кръг ще играе срещу хърватина Борна Чорич.