Отпочиналият си след изключително тежкия мач снощи Григор Димитров, се справи за 1 час и 5 минути със сърбина Виктор Троицки, и утре ще играе на полуфинал в Garanti Koza Sofia Open 2017.

Българинът направи общо три пробива и спечели с 6-3, 6-3. Троицки не получи подарък от Гришо за рождения си ден. Днес сърбинът навърши 31 години.


Хасковлията започна с две двойни грешки, с което даде възможност на Троицки да получи две точки за пробив. Публиката го окуражи, което помогна на Гришо да спаси подаването си. Това се оказаха единствените възможности за Троицки в мача да спечели сервис гейм на Димитров.

Решителният пробив в първия сет стана във втория гейм. Публиката за малко да попречи на Григор да спечели важната точка за 30-30. Той натисна здраво и резултатът стана 2-0.

Нивото на игра на българския №1 е толкова високо, че един пробив в негова полза се оказва решителен. Той загуби само три точки при свои подавания и затвори сета с 6-3 за 30 минути.

Втората част започна с по-добра игра на Троицки, който лесно спечели първите два гейма, в които сервираше.

Последният критичен момент в мача беше при резултат 2-1 за Троицки. Димитров редуваше асове с двойни грешки и геймът се получи с 12 разигравания. За щастие сърбинът не можа да стигне до възможност за пробив.

Снимка 278005

Източник: LAP.bg

Следващият гейм беше реципрочен. Лошото поведение на отделни елементи от публиката попречиха на българина да направи пробив, което се оказа последният спечелен гейм от рожденика Троицки.

До края на мача зрителите станаха свидетели на тенис рецитал от страна на хасковлията.

В последните за срещата четири гейма Григор спечели 16 точки и загуби само 3, стигайки до два пробива, с което приключи втория сет с резултат 6-3 за 32 минути.

Снимка 278010

Източник: GettyImages

Министър-председателят проф. Огнян Герджиков и спортният министър проф. Даниела Дашева, както и бившият министър на ММС - Красен Кралев, уважиха с присъствието си мача на Григор Димитров.

Снимка 278011

Източник: GettyImages

Това направиха още известни личности като най-добрия български футболист в последното десетилетие Димитър Бербатов, любимеца на много поколения певец Веселин Маринов, носителят на Купата на България с ЦСКА за 2016-а Милен Кикарин, актьорa Тончо Токмакчиев и други.


Утре от 18:00 часа Григор Димитров ще играе срещу победителя от мача между Мартин Клижан (Словакия) и Николоз Басилашвили (Грузия).