Григор Димитров продължава победния си ход тази година. Българинът изигра труден мач в Ротердам срещу германеца Миша Зверев. Той загуби първия сет, но след това наложи волята си и спечели с 6-7(4), 6-2, 6-4.

Утре Гришо ще играе с представителя на Узбекистан Денис Истомин.

НА ЖИВО: Григор Димитров - Миша Зверев 6-7(4), 6-2, 6-4
на живо

НА ЖИВО: Григор Димитров - Миша Зверев 6-7(4), 6-2, 6-4

Първи мач на българския №1 на турнира в Ротердам


Зверев изненада Анди Мъри на Откритото първенство на Австралия, играейки според някои архаичен тенис. Той не обича дългите разигравания и почти винаги тръгва напред.

Този му стил се оказа победоносен в първия сет срещу нашето момче днес. Зверев имаше намерение да докара нещата до тайбрек и успя.

Григор Димитров все пак достигна до три точки за пробив при резултат 3-2 за него. В останалите геймове сервиращият имаше голямо преимущество.

В дългия гейм хасковлията не можа да се концентрира, направи двойна грешка и допусна изоставане 1-5. Зверев реализира с лекота първия си сетбол.

Вторият сет си приличаше с първия до 2-2. При 1-1 българинът имаше една възможност да пробие.

В петия гейм Гришо превключи на по-висока скорост. Той направи четири отлични ретура и проби на нула. Това обезвери Зверев и частта беше спечелена бързо с 6-2.

Германецът не се предаде и отново влезе силно в третата част. При 2-1 за него той за-първи път достигна до възможност за пробив.

Петият гейм беше абсолютно копие на петия във втория сет. Четири ретура и пробив на нула.

Миша Зверев

Източник: GettyImages

Миша Зверев

Този път Зверев отвърна на удара и спечели следващото подаване на Димитров. За щастие това се оказа единственият му пробив в мача.

Гришо продължи да доминира и вече се справяше с лекота с излизанията на Миша. Той поведе с 4-3 и нищо не можеше да го спре.

Димитров взе подаването на нула. Затрудни Зверев в предпоследния гейм и реализира втория си мачбол.

Точките в мача са 111-90. Асовете - 11-4. Двойните грешки - 4-2. Първите сервиси - 75%-64%.

Най-важният показател, който реши мача, са точките при втори сервис на съперника. Григор спечели 27 от 39 възможни, което е повече от две трети. Зверев само 10 от 23 точки.