Григор Димитров започна с победа участието си в Australian Open 2019. Българинът се справи с неигралия 15 месеца състезателен тенис сърбин Янко Типсаревич и уверено гледа към втория си съперник Пабло Куевас (Уругвай). Ето какво сподели роденият в Хасково тенисист след двубоя:

Григор Димитров победи Янко Типсаревич в първия кръг на Australian Open 2019

Силно начало за Гришо на Australian Open 2019

Българинът започна колебливо, но наложи волята си с агресивна игра

"Миналото си е минало. Знаех, че Янко е много коварен съперник. Бях наясно с това, което той може. Имали сме доста срещи, но те са в историята. Не съм се връщал назад. Гледах само напред и към този мач помежду ни. Това беше първи двубой за мен през годината в турнир от "Големия шлем" и се радвам, че бях достатъчно концентриран върху моите силни страни и показах на какво ниво съм в момента.

Прекарахме четири седмици заедно (с Андре Агаси) по време на предсезонната подготовка. Това беше най-доброто, което можех да искам. Той е тук сега, но ще видим как ще продължим в следващите турнири, особено що се отнася до пътуването. Честно казано не сме коментирали програмата ми.

В средата на миналия сезон с моя треньор Дани (Валверду) седнахме и си поговорихме. Решихме, че трябва да направим нещо, за да продължим да се развиваме, искахме да прибавим нещо, за да извлечем максимума от потенциала ми. Трябваше ни някой, на когото можехме напълно да се доверим.

И Андре беше точният човек. Познавам го от 14-годишен. Той е страхотна личност на и извън корта. Научих много нови неща от него. Смятам, че вече съм по-добър човек", завърши Димитров.

Резултати от четвъртината на Григор Димитров на Australian Open

Резултати от четвъртината на Григор Димитров на Australian Open

Българинът ще играе в сряда с уругвайския майстор на клей Пабло Куевас