Григор Димитров постигна безапелационна победа с 6:1, 6:0 над японеца Йошихито Нишиока във втория кръг на Мастърса в Рим. Срещата продължи еда 56 минути. 

Следващият съперник на Гришо ще младият италианец Яник Сигер. 

Българинът започна срещата с двойна грешка, но след това спечели безпроблемно подаването си. Нишиока срещна проблеми в своя сервис гейм и първата ни ракета получи преднина от 0:30 след двойна грешка от японеца. Последваха още две точки за Димитров и преднина от 2:0. 

Българинът продължи с добрата си игра и в следващото си подаване, възползвайки се също така от чести грешки на японеца, за да поведе с 3:0 гейма в първия сет след гейм на 15. Нишиока продължи да бърка и Гришо поведе с 4:0 след нов пробив. 

Григор отново даде само една точка на опонента си на своя сервис гейм, затваряйки го на 15 за 5:0. При подаването на японеца Димитров имаше два мачбола, които азиатецът неутрализира за 5:1. При своето подаване Гришо бе безпогрешен и взе първия сет след 6:1. 

Хасковлията започна силно и втория сет и набързо поведе с пробив. Последва затвърждаване и 2:0. Нишиока изпусна нервите си и хвърли ракетата, след като отново допусна изоставане от 0:30, но след това се реабилитира и спечели следващите три точки, за да си осигури геймбол. Непредизвикана грешка от ракетата му обаче изравни точките, а след това негов удар излезе в аут след контакт с филето и Григор получи нова точка за пробив. Перфектен ретур на Гришо му даде увереност за нов печеливш удар, с който направи резултата в сета 3:0.

В следващия гейм Нишиока имаше точка за пробив, но не успя да се възползва от нея и отстъпи за 4:0. 

След това японецът тотално се предаде и загуби и следващите два гейма, а с това и мача.

Японец е следващият съперник на Григор Димитров в Рим

Японец е следващият съперник на Григор Димитров в Рим

Йошихито Нашиока се справи категорично със сърбин